Cuidem les dentetes dels nostres nens

Enfocada als més petits de la casa. És l’odontologia pediàtrica. En la nostra clínica no només tractem als nens sinó que promovem des d’edats primerenques la salut bucodental per prevenir futurs problemes dentals.
Som partidaris d’una relació de proximitat, per la qual cosa aconsellem realitzar revisions a partir dels 3 anys perquè els nens s’acostumin al dentista i evitar que el seu primer contacte sigui traumàtic i ho assumeixi amb naturalitat.
El segellat dental en petits és molt important per mantenir un òptim estat de salut oral. Recordem que les càries són malalties dentals habituals en els petits, tot i que tenen les seves dents de llet.

Si bé és cert que les dents són tingudes de manera temporal és molt important realitzar una cura en les mateixes, no solament per un tema estètic sinó per la gran funcional de les mateixes.
La pèrdua prematura de les dents podran generar una mala erupció de les dents definitiu o permanents. En aquesta entrada parlarem del segellat dental en els petits, una de les tècniques ideals per prevenir les càries de forma eficaç i recomanable.

Un punt clau serà extremar aquest hàbit diari, aquesta és una de les millors formes de prevenir les càries, en aquest sentit serà crucial el rol dels pares i dels majors, els qui s’encarregaran d’instruir als nens en la pràctica de la rutina diària.

El segellat dental serà una altra bona alternativa per poder prevenir les càries. Aquest procediment es realitza fa diverses dècades. Es tracta de segellar les fosses com les fissures que es troben en les superfícies masticatorias dels molars i premolars. Un mètode simple per protegir les zones més propenses per desenvolupar càries, on s’acumulen restes d’aliments i placa bacteriana, provocant el desgast de l’esmalt i, després, l’aparició de les càries dentals.

Per a la realització d’aquest tractament no es requerirà ni l’ús d’anestèsia local, és totalment indolor. Es col·locarà una substància líquida a les zones de la dent que tenen un risc elevat de càries, a més el professional haurà de controlar l’estat del segellat dental. Quan s’hagi generat el tractament caldrà no oblidar seguir amb una bona higiene, ja que la peça tractada seguirà tenint possibilitats de sofrir les càries.
En la consulta dental infantil existeixen diferents tipus de tractaments dentals segons l’objectiu que es pretengui i el cas particular del nen. Aquests poden ser classificats en preventius i restauratius.
Els tractaments preventius són tots aquells que es realitzen en dents sanes amb la finalitat de mantenir l’estat de salut. Els seus avantatges consisteixen a ser poc invasius, indolors i molt més econòmics que qualsevol altre tractament restauratiu.
Els tractaments preventius més comuns comprenen les neteges dentals, les aplicacions tòpiques de fluorurs i la col·locació de selladores de fossetes i fissures.

Els tractaments més freqüents pels quals els pares acudeixen amb el seu fill al dentista són els següents:

  • Obturació: És un dels tractaments més comuns i estesos en els nens quan tenen alguna càries. Es realitza una obturació, o més coneguda popularment com a empastament. És la solució ideal quan estem davant casos de càries com de petites fractures que no hagin afectat al nervi dental.
  • Selladores de fosses i fissures: Tractament senzill i indolor en el qual s’emplenen les fosses i fissures dels molars definitius mitjançant una fina plàstica per protegir de la càries dental. És una intervenció recomanada per a persones propenses a desenvolupar càries.
  • Pulpectomía: Tractament molt comú entre els més petits. Es tracta d’un procés semblat a l’endodòncia, ja que es realitza quan la càries ha afectat a la polpa dental. La diferència estreba que la infecció ha afectat a una dent temporal, mentre que l’endodòncia es practica en dents permanents.
CatalanEnglishFrenchGermanSpanish
WhatsApp Contacta per WhatsApp