Una buena prevención es la clave para tener boca sana

Encaminada a prevenir i/o corregir la malaltia periodontal.

La malaltia periodontal és la que afecta al teixit que envolta a la dent (la geniva) que en els casos més avançats pot arribar a afectar tant al lligament com a l’os que subjecten a la dent, destruint-ho i provocant la mobilitat i pèrdua de les dents.

El pla de tractament periodontal s’inicia amb la fase etiològica per aconseguir controlar i detenir el procés de la infecció periodontal.

La fase correctiva és la segona part del pla de tractament periodontal i té com a objectiu la reconstrucció de les estructures pèrdues, mitjançant procediments com l’ajust oclosal , tractament d’ortodòncia, col·locació de pròtesi o implants.
Finalment es troba la fase de manteniment periodontal i té com a objectiu evitar l’aparició de recidives i preservar de manera contínua la salut periodontal aconseguida en les fases prèvies.

Hi ha diferents varietats de malaltia periodontal i moltes maneres en les quals es manifesten. Totes requereixen d’un tractament immediat per detenir el progrés, salvar el teixit i l’os de la geniva.
Aquí estan alguns dels tipus més comuns de malaltia periodontal:

  1. Gingivitis
  2. Malaltia periodontal crònica
  3. Malaltia periodontal agressiva
  4. Malaltia periodontal de necrotització
CatalanEnglishFrenchGermanSpanish
WhatsApp Contacta per WhatsApp